Bevrijdingsfestival Utrecht gaat na garanstelling toch door

Het Bevrijdingsfestival in Utrecht kan dit jaar toch doorgaan. Eerder leek dat er niet meer in te zitten vanwege gestegen kosten en weinig financiële reserves. Maar de organisatie laat nu weten dat zij een garantstelling heeft gekregen.

 

Eerder kwamen er al extra bijdrages van zowel de gemeente als de provincie Utrecht, maar dat bleek niet genoeg te zijn. Dankzij de garantstelling van het K.F. Hein Fonds en Koninklijke Grolsch moet het nu toch lukken.

“We zijn verheugd dat we extra steun krijgen”, vertelt festivaldirecteur Manja Kerstholt. “We hebben afgelopen week hartverwarmende reacties ontvangen vanuit het hele land, waaronder een groots opgezette crowdfundingactie. Samen met de initiatiefnemers beslissen we hoe we deze gift als Bevrijdingsfestival Utrecht kunnen
inzetten.”

Er zijn meer bevrijdingsfestivals die het zwaar hebben. Op de site Bevrijdingspop.nl werd eerder al de noodklok geluid. Er wordt een oproep gedaan aan partijen die de festivals willen ondersteunen of die ideeën hebben hoe ze tóch kunnen doorgaan.

Ook het Bevrijdingsfestival in Groningen gaat dit jaar door. Wel zijn hierbij wat kanttekeningen te plaatsen: volgens het Dagblad van het Noorden is de locatie kleiner, worden er minder artiesten geboekt en zijn er minder inhoudelijke programmaonderdelen zoals lezingen. Verder is niet bekend welke evenementen er onder druk staan.

Het Bevrijdingsfestival Utrecht is vrij toegankelijk en trekt iedere editie tussen de 37.000 en 45.000 bezoekers.

Bron: NU.nl

 

  • https://ex52.voordeligstreamen.nl:7031