Dennis Schouten worstelt tijdje met euthenasiewens

De 28-jarige Schouten zegt op Instagram nog “enkele jaren” te willen leven, “om alles en iedereen dat me lief is goed achter te laten”.

De RoddelPraat-maker sprak in het verleden meermaals over zijn mentale problemen. Zo verhuisde hij in 2022 terug naar Enschede om aan zichzelf te werken. Ook zegt hij met psychologen te hebben gesproken en slikte hij medicatie.

Schouten zei eerder in een interview met Flair dat zijn moeder het syndroom van Münchhausen by proxy heeft. Dat is een psychische stoornis waarbij iemand doet alsof een kind ziek is. In de Instagram-post verwijst Schouten naar zijn jeugd. “Aannemelijk is dat jarenlang experimenteren met medicatie in mijn pubertijd bepaalde dingen in mijn hoofd hebben beschadigd. Ik heb me er ondertussen bij neergelegd”, schrijft hij.

Schouten zegt te worstelen met gevoelens van leegte, eenzaamheid en onrust. De laatste jaren zouden die gevoelens zijn verergerd. “Ik weet dat ze niet kloppen, maar krijg ze niet uit mijn lichaam.” Hij wil er de komende jaren “het beste” van maken. “Behoud graag de humor, zelfspot en kritische mening. Naar medelijden of hulp ben ik niet op zoek. Leuke dingen, liefde of een borrel wel.”

https://youtu.be/bara4bbVVjQ?si=EKl555LsqJ-XA9WV

Bron NU.NL

  • https://ex52.voordeligstreamen.nl:7031