Gouden Harp voor Happy hardcore DJ Paul Elstak

Rotterdammer Paul Elstak krijgt de Buma Gouden Harp voor zijn bijdrage aan de Nederlandse muziekcultuur. Elstak werd vooral bekend door gabberhits als Rainbow In The Sky en Luv U More.
“Binnen hardcore is DJ Paul Elstak al ruim dertig jaar een van de belangrijkste pioniers en vaandeldragers”, laat Buma weten. “Elstak heeft daarnaast een belangrijke rol gespeeld in het organiseren van hardcore evenementen en het promoten van de hardcore cultuur”
Deze evenementen trokken duizenden bezoekers en hielpen de hardcore scene te laten groeien en bloeien. Daarmee heeft DJ Paul Elstak niet alleen invloed gehad op de (happy)hardcore-scene, maar heeft zijn werk ook de weg geëffend voor latere generaties elektronische muziekartiesten.

Elstak krijgt de Gouden Harp uit handen van cabaretier Guido Weijers. Dat gebeurt in theater Tuschinki.

De dj hoorde donderdagavond in het programma RTL Boulevard dat hij de winnaar was. “Superleuk”, reageerde hij verrast. “Het moet nog even een beetje dalen, maar ik denk dat dit zeker qua erkenning de belangrijkste prijs is.

RTL Boulevard was onder valse voorwendselen naar Elstak toegekomen. Hij dacht dat hij zou gaan napraten over het kampioenschap van Feyenoord.

  • https://ex52.voordeligstreamen.nl:7031