Maan en Goldband grote winnaars bij de Edisons Popprijs

Maan (26) en Goldband zijn maandagavond de belangrijkste winnaars geworden van de Edison Pop 2023. Kensington werd, mede vanwege het vertrek van zanger Eloi Youssef (35) bekroond met de Edison-oeuvreprijs.

In totaal werden er in het AFAS Theater in Leusden elf awards verdeeld. S10 was vooraf met vier nominaties favoriet, gevolgd door Maan en Goldband met ieder drie kansen. De Haagse band verzilverde al zijn nominaties en won naast de song van het jaar ook in de categorieën Nieuwkomer en Videoclip (eveneens voor ‘Stiekem’). De laatste leverde Maan een tweede prijs op.

Ook sor ging met twee Edisons naar huis. Zijn drieluik ‘Bae Doven No. 1 / No. 2 / No. 3’ leverde hem ook een award op in de categorie Hiphop. Verder vielen Antoon (Pop), DI-RECT (Rock) en S10 (Nederlandstalig) in de prijzen net als Mart Hoogkamer (Hollands), Froukje (Alternative) en Tiësto (Dance). De laatste drie wonnen voor het tweede jaar op rij in dezelfde categorie.

De Edison, ook wel de Nederlandse Grammy genoemd, is de oudste en een van de meest prestigieuze muziekprijzen van Nederland. De award bestaat zoals elk jaar uit een bronzen beeldje van beeldhouwer Pieter d’Hont.

De vakjury bestond naast voorzitter Wilbert Mutsaers van Spotify uit Hester Carvalho (NRC), Martijn Biemans (Qmusic), Anna Veenstra (Melkweg), Nils Brokerhof (100%NL/SLAM!) en Randall Spann (FunX).

Bron RTL Boulevard

  • https://ex52.voordeligstreamen.nl:7031